Home

Consumentenpanel Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren eist van verzekeraars en bedrijven die namens een verzekeraar verzekeringen mogen verkopen (gevolmachtigden) dat zij helder communiceren over hun verzekeringen. Consumentenonderzoek toont aan dat dit de belangrijkste norm is van het Keurmerk. Daarom willen we consumenten zo veel mogelijk betrekken bij het beoordelen van de informatie over verzekeringen die keurmerkhouders aanbieden. U kunt immers het beste aangeven of u deze informatie van een verzekeraar duidelijk en begrijpelijk vindt.

Waarom panellid worden?

Als u lid wordt van het consumentenpanel, dan draagt u bij aan begrijpelijkere informatie over verzekeringen. Daarnaast helpt u ons mee om te beoordelen of een (aankomend) keurmerkhouder het Keurmerk Klantgericht Verzekeren verkrijgt, behoudt of verliest. U krijgt bovendien een vergoeding.

Wat moet ik doen en hoeveel tijd kost het?

Wij zullen u ongeveer eens per twee maanden circa tien vragen stellen over verzekeringsinformatie die keurmerkhouders aanbieden aan consumenten. Denk aan brochures, polisvoorwaarden of informatie op de website. Het duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier om de vragen te beantwoorden.

Krijg ik een vergoeding?

U krijgt een vergoeding als u deelneemt aan het panel. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke vergoeding u wilt:

  • U dingt mee voor leuke prijzen die wij enkele malen per jaar verloten onder de deelnemende panelleden.
  • Iedere keer dat u een vragenlijst invult, spaart u punten. Deze kunt u na viermaal deelnemen verzilveren voor een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 25.

Wat is het Keurmerk Klantgericht Verzekeren?

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is een keurmerk voor de service van verzekeraars en bedrijven die namens een verzekeraar verzekeringen mogen verkopen (gevolmachtigden). De Stichting toetsing verzekeraars beheert en ontwikkelt dit Keurmerk. Keurmerkhouders worden door de stichting regelmatig getoetst op hun dienstverlening. Voor meer informatie bekijkt u de website van het Keurmerk.

Naar de aanmeldpagina